De Jachtmakelaar voor het Lauwersmeer en omstreken!

Welkom bij Easy Sail, de jachtmakelaar voor het Lauwersmeer en omstreken. Onderstaande schepen hebben wij in de verkoop. Mocht jouw droomschip er niet bij zitten neem dan contact met ons op, niet al onze schepen staan online en wie weet hebben wij jouw ideale boot al aan de kade liggen. Heb je interesse in een boot of wil je jouw boot via ons aanbieden, bel 06 – 21 455 286 of mail info@easysail.nl

Let op bezichtigingen uitsluitend op afspraak! For our foreign visitors; we speak English und natürlich auch Deutsch.


Social media:

logo-facebook

logo-twitter

Easy Sail heeft jouw nieuwe zeiljacht, sloep, RIB, motorboot, vertrekkersjacht, of welke type boot je ook zoekt al aan de kade liggen!


Kompier Ketch One Off: € 74.500,-

Wauw, Wauw, Wauw, Wauw, Wauw, Wauw, Wauw, Wauw en nog eens Wauw! Over de ‘Wauw Factor’ gesproken…. deze Kompier Ketch One Off heeft het absoluut. Wat een schitterend stoer schip. De ideale boot voor een grote reis, dit is bij uitstek het schip om een wereldreis mee te maken. En weet je dat deze Kompier Ketch dat al gedaan heeft? Ze is recent weg geweest en heeft een trip onder de kiel van dik 3 jaar (hier is documentatie van). Belangrijker is waar jij met haar heen gaat. Wat zijn jouw dromen? Weet je, het leven is te kort en uitstellen tot morgen is gewoon niet slim. Streef NU je droom na, tenminste als die droom rond de wereld zeilen is…. wanneer je droomt van een nieuwe neus of iets dergelijks moet je natuurlijk niet dit schip aanschaffen. Deze Kompier is zwaar gebouwd, meer dan compleet uitgerust en is in 2017/2018 flink aangepakt. Dit schip is volledig ready to go en klaar voor nieuwe avonturen ergens op de wereld, ben jij klaar voor haar?


Quickening (Dick Zaal): € 39.500,-

Durven we het te schrijven, hebben we het lef het te doen? JA, we doen het, gewoon omdat het eigenlijk de waarheid is: Te Koop, het mooiste zeiljacht van Europa. Echt, wat heeft deze Quickening (een ontwerp van de befaamde scheepsontwerper Dick Zaal) een waanzinnig mooie lijn. Wat een prachtjacht. Het bezitten van deze Quickening heeft wel 3 nadelen, 1: je kunt er niet aan klussen (alles is al gedaan en het schip is in topstaat), 2: je kunt er niet voor shoppen (alles zit er al op wat er op hoort) en 3: je krijgt een lamme arm van al dat terug zwaaien naar iedereen die het schip ziet en direct groet, een duim omhoog steekt of in zwijmel stokstijf blijft staan staren……. Maar goed, met deze 3 nadelen heb je ontelbaar veel voordelen. Dit schip zeilt geweldig, heeft veel binnenruimte en is zeer goed gebouwd. Het is een houten schip maar dan wel gebouwd voor de toekomst. Over deze Quickening kunnen we pagina’s volschrijven, het is beter haar in het echt te komen bekijken, bij dit schip zegt 1 blik meer dan 1.000 woorden. Wat een mooi schip!


Blokzijler Bol: € 34.495,-

Van alle platbodem zeiljachten die wij als Easy Sail de afgelopen jaren van binnen hebben mogen bekijken is deze Blokzijler Bol echt een van de mooiste. Dit schip is zo fraai ingetimmerd met liefde voor details en passie voor de lijnen van het schip. Echt prachtig. Het is bij uitstek een schip voor een stel (2 personen dus), hoe je ‘stel’ definieert laten we helemaal aan jou over, het is tenslotte 2018 nietwaar. Qua ruimte dus echt voor 2 personen, 4 kan…. maar 2 is beter. Deze Blokzijlster Bol is feitelijk pas sinds 2003 in de vaart, de motor heeft om en nabij de 450 draaiuren (die is nauwelijks ingelopen), de zeilen als nieuw en ga zo maar door. Heb jij wat met traditionele platbodem zeiljachten? Dan MOET, ja echt, dan MOET je deze Blokzijler Bol komen bekijken.


Gib Sea 24: € 4.950,- KOOPJE!

Een heerlijk zeilende frisse Gib Sea 24. Een ideaal zeiljacht om sportief regatta mee te zeilen maar ook uitermate geschikt om met vrienden, vriendinnen, collega’s, de buurman of buurvrouw, je opa en oma, een toevallige passant op de kade….. lekker te gaan zeilen. Dit schip is prima onderhouden en heeft recent tal van vernieuwingen ondergaan. Een absolute aanrader, ruim van binnen, een sportief uiterlijk en ready to go. Gewoon komen kijken, ze ligt in Monnickendam en mag direct mee.


Beekman Sport: € 2.250,- (incl. trailer)

Watersport is FUN! Er zijn echter schepen die wat extra onderhoud nodig hebben, waar serieus op gevaren dient te worden, waar je stiekem je nette kleren voor aan doet wanneer je aan boord gaat….. yeah right….. ECHT NIET! Deze Beekman Sport is pure fun op het water. Gewoon een blije vrolijke boot voor blije vrolijke mensen. Niet zeuren over onderhoud, dat heeft ‘ie namelijk nauwelijks nodig, niet zeuren over budget….. hij is bijna te geef. Deze Beekman is gewoon MEGA! Wordt geleverd met een dikke 28PK Yamaha outboard en trailer. Wil je wat rustiger varen….. er zitten peddels bij. Anyway: je snapt het wel, gewoon een leuk ding voor eindeloos veel fun op het water.


Grundel Visserman: € 5.950,-

Wauw, hier moet je even voor bij gaan zitten. Wat Easy Sail hier voor je aan de steiger heeft liggen is zo uniek, zo mooi en puur….. daar wordt zelfs de auteur van al die quasi grappige Easy Sail teksten even stil van…………………… Ja echt………………….. Wat een mooi scheepje, een Visserman Grundel. Zo’n oerHollands schip van hout. Prachtig onderhouden, een schitterende lijn, met liefde in topstaat gebracht. Alles aan deze platbodem ademt de juiste sfeer. Het schip heeft een goede Solé inboard diesel, heeft al het grote onderhoud gehad en is nu klaar voor een echte liefhebber of liefhebster van iets bijzonders op het water. Dit schip MOET je gezien hebben.

Meer weten? Mail ons op info@easysail.nl


Falmouth Working Boat: € 14.500,-

Dit is een heel bijzonder schip. Het is een replica van de originele Falmouth Workingboat, een zogenaamde Gaffel Kotter. Deze schepen werden meer dan 100 jaar geleden ingezet als vissersschepen langs de Engelse kusten. Ze waren zwaar gebouwd en konden de slechtste weersomstandigheden Easy aan. Later werden deze houten schepen ingezet om tegen elkaar te racen, een beetje het Skûtsje zeilen maar dan op z’n Engels. Het exemplaar dat wij hier aanbieden laat oude tijden herleven. OK, de kajuit hoort er niet op maar voor de rest is ze tamelijk puur qua design. Wat wel opvallend is, ze is gebouwd in Ferro Cement. Roesten, rotten en osmose….. daar doet ze niet aan. Een bijzonder schip dat haar gelijke niet kent. Ze zeilt geweldig, is heel behoorlijk onderhouden en wacht op een nieuwe eigenaar die net zo onder de indruk van haar zal geraken als dat wij dat zijn. Ze ligt in Lauwersoog op serieuze sollicitanten voor de baan van schipper te wachten, durf jij het aan?

Meer weten? Mail ons op info@easysail.nl


Van de Stadt Mirror: € 1.950,-

Dat Van de Stadt als scheepsontwerper door de jaren heen aardig wat juweeltjes heeft ontworpen wisten we al. Dat hij ook een hele slimme kleine zeewaardige kajuitzeiler heeft bedacht van amper 6 meter….. dat is redelijk nieuw. Deze Mirror is een echt Van de Stadt volbloed zeiljacht. Ze zeilt geweldig en is bizar ruim van binnen, er zit zelfs een gescheiden toiletruimte is…. ja echt. Daarnaast heeft dit scheepje een inboard diesel, een rolreef systeem en waanzinnig coole oranje zeilen. Hebben? Voor nog geen 2K zeil je er direct mee weg. Trailer in overleg. Wat een koopje, dat het kan voor dit geld….. bizar.


Centaur daysailer: € 1.950,-

Gewoon een goede, eerlijke en prima onderhouden Centaur Daysailer. Een pretentieloze boot waar je direct het water mee op kunt. Ze is helemaal compleet, dus inclusief nette zeilen en een hele fraaie Yamaha BBM. Voor nog geen 2K meer zeilplezier dan jij je voorstellen kan. Deze Centaur open zeilboot heeft een kuipluik (mooi woord hè) zodat de boot goed droog blijft wanneer je haar eens een keertje niet gebruikt. Ze staat in Jachthaven Lunegat, Dokkumer Nieuwe Zijlen op de kant en kan zo het water in voor jou. Hebben?

Meer weten? Mail ons op info@easysail.nl


Brandsma Vlet 10.50 OK: € 89.950,-

Hier zijn wij als Easy Sail behoorlijk trots op, zo’n mooi en goed schip aan te mogen bieden. Het gaat om een fenomenaal goede Brandsma Vlet 10.50 OK. Dit schip is in meer dan goede staat, helemaal compleet en heeft een heerlijk fris, licht interieur en een zee aan binnenruimte…. eerder een Oceaan aan binnenruimte. Alles werkt, alles is in goede staat en alles is even mooi. Een schip zonder adviespunten waar je direct mee weg vaart. Qua indeling is het ook nog een slimme boot, door de deksalon (salon en kuip zijn verbonden) loop je zo de kuip in. Bijna alles gelijkvloers op het voorschip na, dit is middels een kleine ruime en goed toegankelijke trap te bereiken. Wat een mooi schip. Kom kijken in Lauwersoog, ze is de moeite meer dan waard.


Catalac 900 Catamaran: € 29.950,-

Goed….. wat we hier voor je aan de steiger hebben liggen is iets bijzonders, deze Catalac 900 is meer dan goed onderhouden, is meer dan compleet en heeft meer dan heerlijke zeileigenschappen. Alles aan boord van dit zeiljacht is een tikkelte meer. Meer binnenruimte, meer mogelijkheden, meer motoren (want er zitten 2 recente Nanni Diesels in), meer slaapplaatsen (je kunt er heel Easy met 7 man/vrouw….. opvarenden op slapen) en nog veel meer meer’s. Een heerlijke catamaran waar je groot water mee op kan en waar je bijvoorbeeld ook prachtig mee kan droogvallen op de Waddenzee. Met recht een topper!


Jaro Waddenkruiser 11.70AK: € 48.500,-

Deze Jaro Waddenkruiser 11.70AK is typisch zo’n schip dat je tekort doet wanneer je schrijft ‘zo goed als nieuw’. Deze motorkruiser is namelijk beter dan nieuw. Door de jaren heen heeft de huidige eigenaar tal van verbeteringen uitgevoerd waardoor er nu een geweldig schip aan de steiger ligt. Daarbij is ze recent helemaal buitenom geschilderd, zit er een boegschroef in en…. alles aan boord werkt en is even mooi. Het mooiste aan dit schip is de machinekamer, de droom van iedere schipper. Een prachtige ruimte waarin alle techniek en de dikke 6 cilinder DAF diesel staat te pronken. De machinekamer is schoner dan het gemiddelde wegrestaurant…. Wat een mooi, ruim schip.


Woonschip ‘Home James’: € 54.500,-

Wil jij deel uitmaken van de meer dan 100 jarige historie van  deze  schitterende Beurtvaarder? Wil jij wonen op een stukje varend erfgoed? Wil jij genieten op het water en hou je van ruimte? 3 x met JA geantwoord? Kom dan kijken naar de ‘Home James’, dit is helemaal jouw woonschip. Deze Beurtvaarder is in 1906 gebouwd (vermoedelijk nog eerder) en sinds 1966 in gebruik als woonschip. Het schip biedt heel veel binnenruimte gekoppeld aan een geringe diepgang van slechts 1,05 meter. Je kunt er dus bijna overal mee varen…. en varen doet hij als de beste. Er zijn recent tal van verbeteringen uitgevoerd waaronder de plaatsing van een zeer fraaie Pelletkachel die het schip tijdens de koude wintermaanden comfortabel warm houdt. Over dit schip kunnen we uren en uren praten, het is beter haar in het echt te komen bewonderen. Ze ligt in Broek op Langedijk.


Cascaruda 830 OK: € 4.995,- Allemansvriend!

Ja, hij ligt aan de kade: de ideale vakantieboot. De ideale boot voor een weekendje weg, voor een mooie vistrip of gewoon om lekker te toeren over de Nederlandse wateren. Deze Cascaruda 820 kan het, wil het en doet het. Deze motorkruiser is een echte allemansvriend. Hij vaart heerlijk en is makkelijk te manoeuvreren. Iedereen kan hiermee varen. Technisch in prima staat, optisch wat werk (verf). Verder super compleet, lekker ruim en stuitend goedkoop. de ideale boot voor een jong stel, ja of een ouder stel, een gezin, wat vrienden… ja of vriendinnen, collega’s, sportmaatjes, een familie, 3 broers… of 2 broers, 4 broers… alles kan en alles mag. Gewoon een eerlijke motorboot die klaar is voor een nieuwe schipper… jij misschien wel.


Colin Archer (lookalike): € 7.950,-

VERKOCHT!

Let op: wanneer je deze tekst leest bestaat het risico dat je hopeloos verliefd wordt op het schip dat wij hier aanbieden. Je bent gewaarschuwd. AHA, je leest nog steeds, heel goed want dan sta jij open voor een fantastische nieuwe liefde in je leven. Deze Colin Archer (lookalike, want waar ze precies vandaan komt weten we niet), is zo’n waanzinnig gaaf zeiljacht. Prachtige klassieke lijn, technisch helemaal goed, van binnen een droom en dan die zeileigenschappen…. Echt ge-wel-dig allemaal. De laatste jaren is dit schip body off gerestaureerd en momenteel in topstaat. Mooier vind je ze niet. Gebouwd ergens omstreeks 1930 en nog steeds het mooiste jacht in de haven. Voel je al vlinders in je buik? Kom dan kijken, ze staan in Lauwersoog op het te wachten in de loods.


Moerman Zeelandia: € 16.950,-

Soms koop je een jacht voor de zeileigenschappen, soms voor het comfort en soms omdat het zo’n mooie lijn heeft. Deze Moerman Zeelandia heeft het alledrie. Wat een fraai gelijnd zeilschip is dit zeg. Tikkeltje klassiek en toch tijdloos. Dit stalen zeiljacht is meer dan goed onderhouden. Van buiten goed, van binnen top. Het fraaie mahoniehouten interieur straalt klasse uit en is professioneel ingetimmerd. Dit schip is voorzien van een goedlopende Peugeot Indenor Diesel die 40PK levert, ze is ietwat overpowered maar goed, je bent blij dat je de PK’s hebt wanneer je op de Noordzee in een vliegende storm beland. Dit schip ligt in Amsterdam en is aldaar te bezichtigen.

Meer weten? Mail ons op info@easysail.nl


Allrounder 21: € 27.500,-

Hoe cool is dit? Een in 2000 gebouwde Allrounder 21 met een dikke 165PK Yamaha diesel met heckdrive, dat vaart echt helemaal geweldig. De boot is gebouwd van aluminium, dus onderhoudsarm, en altijd goed onderhouden (ondanks dat onderhoudsarme….). Het schip is meer dan compleet en alles werkt naar behoren. Een meer dan oerdegelijke krachtpatser die voor diverse doeleinden geschikt is, ga er mee vissen op de Noordzee, ga er mee diepzee duiken of…. gewoon lekker over de binnenwateren. De boot kan het.


Sleepvlet voormalig werkschip: € 17.555,-

Stoere zwaargebouwde Sleepvlet met een goed lopende dikke Ford Lehmann diesel die 120PK levert. Dit schip verkeert technisch in topstaat en is meer dan goed onderhouden. Recent is de motor nog helemaal nagekeken, dus direct varen en genieten met dit voormalige werkschip. Ze heeft een ruime kajuit, mooi stuurhuis en een gigantisch achterdek. Wat opvalt is hoe zwaar ze gebouwd is, je zou haar als ijsbreker kunnen inzetten, ja echt…. Bij uitstek een liefhebbers schip dat een nieuwe schipper verdient, wie weet jij wel!


Colvic Atlanta 31, wereldzeiler: € 29.950,-

Klaar voor een wereldreis, je leest het geregeld bij boten en meestal valt het dan toch tegen…. nou niet bij deze Colvic Atlanta 31. Dit schip is uitgerust voor GROOT water, een echte vertrekkersboot. Met andere woorden, wil jij een wereldreis over het water maken en zoek je daar een passend schip voor…. gevonden! Om een idee te geven, alle apparatuur is aanwezig (dubbel), van GPS met kaartplotter tot AIS, van radar tot gekeurd (uiteraard) reddingsvlot en van een goede klimaatsysteem tot een complete autopilot, het is er allemaal en het werkt perfect. Dit schip is gebruikt om onderzoek te doen naar de trek van Walvissen rondom IJsland en voor de kust van Noorwegen. Een echte zeebonk en bij Easy Sail te koop.


Van der Stadt 34 vertrekkersboot: € 24.950,-

Heb jij plannen voor een wereldreis over het water? Zoek jij een meer dan zeewaardige vertrekkersboot die direct ready to go is? HEBBES! Deze Van de Stadt 34 is echt 100% klaar voor vertrek naar Antartica, de Azoren, Australië, Amerika en ook alle bestemmingen die niet met een A beginnen. Dit schip heeft de bekende Colin Archer race (Lauwersoog – Stavanger) 4 x keer gevaren. Alle apparatuur zit erop: radar, plotter, AIS en ga zo maar door. In combinatie met de prima binnenruimte en de zware bouw is dit zeiljacht meer dan geschikt voor een trip rond de wereld. Uiteraard kun je haar ook ‘gewoon’ voor binnenwateren gebruiken….. maar hoe groter het water, hoe beter deze Van de Stadt 34 tot haar recht komt. Wat een stoer schip!


Tamar 24 zeiljacht: € 6.550,-

Wanneer je dit Tamar 24 zeiljacht voor het eerst ziet heb je wellicht iets van ‘wat een gek ding‘. Klopt, hadden wij ook. Wanneer je dan iets verder kijkt zie je al snel het briljante aan dit schip. Door de center cockpit heb je een prima zicht over de boot zelf en het water om je heen, je zit diep beschut en hebt bij zwaar weer direct een veilig gevoel. De voor en achterkajuit bieden heel veel ruimte, ideaal voor gezinnen waardoor de ouders echt plezierig gescheiden van de kids kunnen slapen ;). Kom kijken, deze Tamar 24 is de moeite meer dan waard en helemaal compleet. Dus kijken, kopen, varen en…. genieten natuurlijk!


Langenberg Notarisboot: € 29.850,-

Dit is jouw kans om deel uit te maken van een stukje geschiedenis. Deze schitterende echte oerHollandse Notarisboot is in 1923 gebouwd bij de Langenberg Werf te Leeuwarden. Bijna 100 jaar oud! Dit houten pronkstuk is recent flink onder handen genomen zodat ze weer klaar is voor de volgende 100 jaar. We zijn op zoek naar een nieuwe eigenaar die dit unieke stukje varend erfgoed wil koesteren en deel uit wil gaan maken van haar geschiedenis. Iemand die houdt van iets moois en dat mooie wil behouden voor de toekomst. Tegelijkertijd wel iemand die er lekker mee gaat varen, er van gaat genieten…. ja of haar zelfs commercieel gaat inzetten. Dit schip moet je komen bekijken, zo mooi, zo’n brok uitstraling, geweldig…. en ze is gewoon te koop bij Easy Sail…. het moet niet gekker/mooier worden.


Huitema Zeeschouw 920: € 27.500,-

Deze Huitema Zeeschouw kenmerkt zich door 2 hele leuke zaken en 1 voor sit schip heel logisch iets. Allereerst het logische! Dit schip is zeer goed onderhouden en plezierig compleet, zo dat is gezegd. Daarnaast is ze 1, waanzinnig ruim van binnen zowel als de kuip en het voordek (echt een ruimtewonnder waar je heel EASY met je hele gezin/familie/vrienden mee weg kunt) en 2: ze zeilt geweldig. De huidige eigenaar is ooit op een tocht naar het Duitse Waddeneiland Borkum overvallen door windkracht 10. I.p.v. in paniek overboord te springen heeft hij haar met de fok erop veilig naar de haven gezeild. Een topboot.


Cornish Crabber 22: € 39.950,-

Een werkelijk schitterende Cornish Crabber 22. Dit zeiljacht kan heel Easy groot water aan, kan droogvallen (middels tubes) en heeft door haar variabele diepgang een bijna onbeperkt vaargebied. Het is een echte cult boot, ruimer dan de ‘oude’ Crabbers maar minstens zo cool en een stuk comfortabeler. Deze in nieuwstaat verkerende (recent professioneel geschilderd), waanzinnig compleet (wat te denken van een boegschroef……..) uitgeruste en heerlijk zeilende Cornisch Crabber 22 kan gewoon jouw boot worden. Kom kijken, dit is zo’n prachtjacht(je), zonde om haar te laten liggen.


MacWester Wightclass Sloop: € 19.950,-

Oerdegelijke MacWester Wightclass Sloop. Dit is HET ideale zeiljacht voor iedere wadvaarder. Deze MacWester is zeer zwaar gebouwd met de kimkielen volledig als onderdeel van de romp, dus een keertje met laagwater op de bodem bonken is geen enkel probleem. Verder natuurlijk een heerlijk ruim jacht van binnen. Alle apparatuur is aanwezig, van binnen lekker luxe (wat te denken van een TV met DVD speler?!?!?). Gewoon een eerlijk, heerlijk jacht voor eindeloos veel fijne tochten over de Waddenzee, de Europese kustwateren en natuurlijk de Nederlandse binnenwateren. Ligplaats voor het hele seizoen is betaald.


Barberis Show 29: € 8.500,-

Italiaans design….. maar dan op het water, dat is deze Barberis Show 29 helemaal. Dit fraai gelijnde zeiljacht van Italiaanse komaf is klaar voor een nieuwe schipper. Van buiten hier en daar een beetje opfrissen, van binnen in 1 woord geweldig. Diverse leuke design items maken van dit schip echt iets bijzonders. Deze zeiljachten staan bekend om hun goede zeileigenschappen en sportieve karakter, bij uitstek een regatta boot. Er zit een prima lopende Bukh DV10 inboard diesel in en tevens een stel goede zeilen. Ready to Go!


Finnclipper 35 Ketch: € 15.550,-

Zoek jij een ruim zeiljacht voor GROTE en kleine tochten over de wateren van Nederland, Europa en de rest van de wereld? HEBBES! Deze Finnclipper 35 Ketch (dat betekent dat ze een tweede mast heeft) is er klaar voor. Dit schip biedt ongelofelijk veel binnenruimte voor haar lengte, echt bizar zoveel ruimte, en is klaar voor een nieuwe eigenaar. Ze is uitgerust met een goedlopende 45PK sterke Volvo Penta diesel motor en technisch in zeer goede staat. Door de jaren heen zijn er tal van verbeteringen aan dit zeiljacht aangebracht. Alle comfort is aanwezig: verwarming, koelbox, 4 pits kooktoestel, ruim toilet, extra dekramen voor nog meer lichtinval en ga zo maar door. Een zwaar gebouwde alleskunner.


Fairline 40 Speedcruiser: € 38.999,-

Ken jij de Amerikaanse TV serie uit het eind van de 80’er jaren Miami Vice nog? Deze waanzinnig stoere Fairline 40 Speedcruiser lijkt daar direct uit weggevaren te zijn. Je ziet Sonny Crockett en Ricardo Tubbs er zo vanaf springen, geweer in de aanslag, dikke Ferrari ervoor…… Machtig toch?! Anyway, deze Fairline 40 is zeer compleet, superruim en voorzien van 2 x 250PK Volvo Penta diesel, dat vaart dus geweldig. Het schip is iets gedateerd maar daar is de prijs ook naar. Verder een eerlijke boot waar je oh zo veel plezier mee gaat beleven. Oh ja, dit schip is bij uitstek geschikt om er ook op te wonen, daar is ze helemaal voor uitgerust, het is maar dat je het weet.


Moody 31 kimkieler: prijs € 39.500,-

Te Koop van de eerste eigenaar, dit schitterende en waanzinnig goed onderhouden Moody 31 zeiljacht met dubbelkielen (dus droogvallen is een mogelijkheid….. een must eigenlijk). Deze Moody 31 is zeer compleet, in nagenoeg nieuwstaat en direct vaarklaar. Lekker ruim van binnen met alle comfort die je als zeiler nodig hebt voor een plezierig verblijf aan boord. Wat te denken van een complete natte cel met douche, verwarming in alle hutten, een TV, een oven en ga zo maar door. Ze staat  in de stalling, het onderwaterschip is hierdoor goed te bekijken. Mocht je op zoek zijn naar een goed zeilend jacht voor o.a. de Waddenzee en zeker ook groter water, kom kijken, deze Moody 31 is het absoluut waard. TOPSCHIP!


Pikmeer Kruiser AK: € 16.500,-

VERKOCHT!

Easy Sail heeft weer een juweeltje voor je aan de kade liggen. Deze Pikmeer Kruiser heeft een zeer fraaie klassieke lijn met een achterkajuit (dat zie je niet vaak). Een heerlijk ruim schip, goed onderhouden, meer dan compleet en wat is ze mooi. Vorig jaar (2016) is de romp professioneel geschilderd en het onderwaterschip gedaan. Ze is uitgerust met een onverwoestbare Peugeot Indenor diesel die 50PK levert en voorzien van een boegschroef (dat is een luxe die je niet vaak ziet op vergelijkbare kruisers). Echt een plaatje!


Albin 25 zeiljacht/motorsailor: € 11.900,-

Oerdegelijke Scandinavische boot met heel veel mogelijkheden. Stel nou dat de Vikingen destijds polyester hadden uitgevonden…. dan hadden ze de wereld veroverd op Albin 25’s. Wat een stevig, degelijk ding. De Albin 25 die wij hier aanbieden is in een motorsailor uitvoering, er zit een gietijzeren kiel onder van Krupp Stahl (die is er over 200 jaar nog) en een vol tuig (mast, stagen, giek en zeilen). De huidige eigenaar heeft er nooit mee gezeild maar het kan dus wel. Verder een ruimtewonder van de bekende Albin werf. Dit is echt een goed schip.

Meer weten? Mail ons op info@easysail.nl


Westerdijk Zeeschouw: € 15.950,-

westerdijk-zeeschouw

Hele mooie zwaar gebouwde Westerdijk Zeeschouw voor een aantrekkelijke prijs. Door de jaren heen is er veel aan dit schip aangepakt zodat deze boot er gewoon prima bijligt. De Westerdijk staat bekent om de ovale raampjes in de kajuit die ze een herkenbaar karakter geven. Dit schip is bij uitstek geschikt voor mooie vaartochten over de Wadden en bezoekjes aan de Waddeneilanden. Deze platbodem is direct vaarklaar en in het prachtige voormalig Lauwerszee stadje Zoutkamp te bekijken. Alleen de trip naar Zoutkamp is de moeite al meer dan waard.


Viking Sloep ‘Bullebak’: € 14.950,-

VERKOCHT!

Waanzinnig stoere en oerdegelijke voormalige reddingssloep op de grote vaart. Deze Viking Sloep is zwaar gebouwd en quasi grof afgewerkt zodat de komaf van deze sloep nog echt duidelijk is. Natuurlijk staat er een dikke ‘ploffende’ diesel in, wat te denken van een 30PK 2 cilinder Lister?! Dit is toch wat je wil, een no-nonsense sloep met een mooi geluid om heel Easy met je vrienden/vriendinnen een beetje rond te toeren, beetje ouwehoeren, drankje erbij. GEZELLIG! Heb je er al een beetje zin in? Kom kijken, varen we een rondje, kun je zelf ervaren hoe cool deze sloep is en…… waarom de naam ‘Bullebak’ er helemaal bij past.

Meer weten? Mail ons op info@easysail.nl


Elisabeth Kruiser: € 2.950,- KLUSBOOT!

Voor weinig geld een ruim zeiljacht met veel mogelijkheden. Toegegeven, het is een hele bult werk maar dan heb je wel wat. Wat slecht is aan dit schip is met name het schilderwerk, romp staat al in de primer, de rest moet nog. In het vlak zitten 2 kleine slechte plekken die je ook moet aanpakken. Wat goed is: de mast is van Proctor, de zeilen zijn zeer netjes en er zit een goed lopende Bukh DV20 inboard diesel in met 20PK. Je koopt als het ware een goede motor en krijgt de boot er GRATIS bij…… of zoiets.


Osana 750 zeilkruiser: € 3.950,-

Heb je een beperkt budget en zoek je toch een eerlijk en goed zeiljacht waar je direct mee weg kunt….. dan is deze Osana 750 zeilkruiser een prachtige optie. Dit is een zeiljacht dat een mooie lijn combineert met een gezellige inrichting. De dinette in de kajuit, de kombuis, het toilet in een gescheiden ruimte, de Bukh inboard diesel, het is er allemaal en zorgt ervoor dat jij met dit zeiljacht heel veel vaarplezier gaat beleven en dat voor een hele scherpe prijs.

Meer weten? Mail ons op info@easysail.nl


Friendship 28: € 8.250,- (nieuwe motor)

De Friendship 28 is zo’n zeiljacht dat iedereen wel kent. Je ziet ze vaak voorbij zeilen en er zijn er nog heel veel in de vaart. Dat is niet voor niets zo, dit zijn goed gebouwde, plezierig zeilende en van binnen lekker ruime zeiljachten. Gewoon een goed ontworpen schip dat nog decennia mee kan. Het exemplaar dat wij aanbieden is in prima staat, heeft recent een compleet nieuwe inboard dieselmotor gekregen en is lekker compleet. Van binnen een beetje opfrissen maar verder gewoon een eerlijk schip. Geen osmose of andere narigheid. Kom een keertje kijken, dit Friendship 28 zal je voor deze prijs absoluut niet teleurstellen. Tot snel bij Easy Sail.

Meer weten? Mail ons op info@easysail.nl

Onze openingstijden:

Van maandag t.m. vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak. Wil je een boot bekijken? Bel 06 – 21 455 286.


Recent verkocht!

(Dit betreft een willekeurige selectie uit het complete Easy Sail verkocht bestand.)


dufour-31

Dufour 31 kajuitzeiljacht


Jan van Gent 10.35 Cabin


Westerdijk 850 Zeeschouw


domp-27

Domp 27 kajuitzeiljacht


van-der-werf-bakdekker

Van der Werf Bakdekker


zarro-excellent-650

Zarro Excellent 650 sloep


Bavaria 340 LagoonVollenhovense Bol ‘Fleur Femke’: € 33.950,-

Vanwege verandering van onze verhuurvloot kan de door Kooijman & de Vries gebouwde Vollenhovense Bol 850 ‘Fleur Femke’ gekocht worden. Dit schip is de afgelopen jaren meer dan goed bijgehouden. In 2013 is er een nieuwe Vetus diesel geplaatst met 37PK en in 2017 is ze weer helemaal geschilderd. Zeilen, mast, giek, stagen, vallen, blokken en zwaarden alles in prima staat. Van binnen stahoogte en alle comfort dat bij een traditioneel platbodem zeiljacht hoort. Kom kijken, ze ligt in Dokkumer Nieuwe Zijlen op je te wachten.


Kroes Kampen Zeeschouw: € 18.750,-

kroes-kampen-zeeschouw

Een traditioneel platbodem zeiljacht maar met een zeer fraaie ranke lijn waardoor deze Kroes Kampen Zeeschouw meer dan prima zeilt. Ze snijdt door het water en haalt snelheden die de gemiddelde schouw niet gaat halen. Echt een mooi schip dat recent nog groot onderhoud heeft gehad. Ze wordt helemaal compleet geleverd. Ze is te bezichtigen in de overdekte stalling te Lauwersoog. Kom kijken, ze zal je verbazen. RECENT IN PRIJS VERLAAGD!


Veha Bakdek Kotter: € 24.950,-

veha-bakdek-kotterStoere Bakdek Kotter met deksalon, dus zo vanuit het stuurhuis lekker de ruime kuip met rondzit in lopen. Dit schip komt uit de havendienst van de Rotterdamse haven, ze kan groot water hebben. De afgelopen jaren is het schip compleet opnieuw opgebouwd, het resultaat: een klassiek schip met hedendaags comfort dat in topstaat is. Dit schip ligt in Dokkumer Nieuwe Zijlen en is een bezichtiging absoluut de moeite meer dan waard!


Westerly Pembroke: € 6.950,- (KOOPJE)

westerly-pembroke

Iedereen kent de Westerly….. alleen niet de Pembroke. Het gave aan dit zeiljacht is dat ze de ruimte en stevigheid van de Westerly Centaur heeft en daartegenover WEL fantastisch zeilt. Echt je zeilt rondjes om de Centaur met deze Pembroke. Waarom? Ze heeft een enkele diepstekende kiel, zeilt geweldig. Verder is ze helemaal compleet, goed onderhouden en in zeer nette staat. Voor het geld een absoluut koopje. Kom kijken, ze staat momenteel in Dokkumer Nieuwe Zijlen op de kant en wacht op een nieuwe schipper.


Aeolus 666 kimkiel zeiljacht: € 19.900,-

VERKOCHT!

Absoluut de mooiste Aeolus 666 ter wereld, kom jij met een mooiere dan eten wij de giek van deze op! Serieus: dit is echt een prachtboot die heel recent nog volledig buitenom geschilderd is. Alles aan boord werkt en is meer dan goed onderhouden. Er zit een goedlopende 30PK Lister Petter diesel in uit 2003. Het mooie aan dit zeiljacht is dat ze door haar kimkielen kan droogvallen. Ideaal voor een oneindig aantal schitterende zeiltochten over de Waddenzee…. maar ook de Noordzee of de binnenwateren zijn met dit schip uitstekend te bevaren. Lekker veel binnenruimte, meer dan compleet en supersterk gebouwd van goed en bovenal dik staal.


Groninger Kapiteinssloep: € 19.800,-

groninger-kapiteinsloep

Kijk, dit is nou een echte sloep! Een zeer degelijk gebouwde houten sloep met helmstok besturing, hoe authentiek wil je het hebben? Deze Groninger Kapiteinssloep is in opdracht bij een werf in het Groningse Zoutkamp gebouwd. Voor een liefhebber van houten sloepen een echte musthave…. en laat dat nou mogelijk zijn, ze is te koop! Het behoeft geen uitleg dat dit schip in topstaat is en dat ze meer dan klaar is voor een nieuwe schipper, ‘een Heer of Dame ‘op stand’ wellicht’, zou Heer Bommel ongetwijfeld zeggen.


Snipa (Zweedse klasse boot): € 14.950,-

snipa

Magnifiek toch?! Een schitterende in originele staat verkerende Zweedse Snipa zoals ze hoort te zijn, blank gelakt en in prachtige staat. Het is een dame op leeftijd, geboortejaar 1947, en daar hoort wat extra aandacht bij van tijd tot tijd. Deze extra aandacht heeft ze de afgelopen jaren meer dan gehad. Ze is helemaal aangepakt en daardoor echt een schitterend topschip. Daarbij ligt ze in een overdekte loods zodat deze oerdegelijke houten sloep ook zo prachtig blijft als ze nu is. Heb je interesse kom vooral kijken, ze zal je absoluut niet teleurstellen. Dit schip ligt in Leeuwarden in een overdekt boothuis, zo blijft ze natuurlijk ook zo mooi.


Sturgeon 22: € 2.950,- (Koopje!)

Gewoon een heel leuk klassiek gelijnd polyester zeiljacht voor een prettige prijs, dat is deze Sturgeon 22. Voor slechts € 2.950,- koop je een bijna 7 meter lang zeiljacht met een ruime kajuit die fris oogt en door de nette kussens en fraaie betimmering zelfs een beetje chique. Er zit een recente 8PK 4 takt Yamaha BBM bij die zeer goed en rustig loopt, de zeilenset etc. is dik in orde en de boot is inmiddels voorzien van een nieuwe laag antifouling. Ze is klaar voor een nieuwe schipper.


F.C. Mitchell & Son zeiljacht: € 89.000,-

lady-parkstone

Goed………… je hebt boten, je hebt schepen en je hebt jachten! Tot de laatste categorie behoort de Lady Parkstone. Dit zeiljacht is van boven tot onder en van boeg tot spiegel in absolute concoursstaat. De eigenaar, een scheepstimmerman, heeft het tot zijn persoonlijke missie gemaakt dit fraaie houten (iroko op eiken spanten) schip in nieuwstaat te houden. Alles aan dit jacht is in schitterende staat. Dit jacht ademt daardoor een luxe sfeer uit die je niet vaak tegenkomt. Deze chique dame zoekt een schipper die haar weet te waarderen voor wat ze is, een tijdloze klassieker gemaakt voor GROOT water. Ben jij die dame of heer die op de Lady Parkstone aan het roer wil staan? Kom gewoon een keertje kijken.


Defender 32 zeiljacht: € 6.950,-

Dit is nou typisch zo’n zeiljacht waar je alle kanten mee op kunt. De Defender 32 is een echte alleskunner. Ze kan GROOT water hebben, is gemaakt om goed en vooral snel te zeilen, heeft een zee aan binnenruimte en ziet er stiekem best cool uit zo met die ietwat opvallende kleurstelling. Deze Defender is in nette staat, paar kleine klusjes maar daar is de prijs ook naar. Er zit een goede Bukh DV20 inboard diesel in met 20PK, loopt altijd. Dit schip ligt in Makkum.


Balaton 18 zeiljacht: € 1.950,-

Prima zeiljacht voor de watersporter die gewoon zonder al teveel gedoe lekker wil zeilen en genieten van het water. Deze Balaton 18 biedt heel veel zeilplezier voor weinig geld. Het bootje is gebouwd in Zweden en is uitzonderlijk sterk en goed gebouwd. Van binnen plezierig veel ruimte en van buiten een fraaie lijn. Het mooie aan dit zeiljacht is dat je er niet alleen op het Balaton meer mee kan zeilen, IJsselmeer gaat ook prima, de Randmeren, de Noordzee, verzin het maar, dit bootje kan het. Wordt geleverd incl. Evinrude BBM,

Meer weten? Mail ons op info@easysail.nl


Zeeuwse Schouw platbodem: € 28.500,-

zeeuwse-schouw

Keurige Zeeuwse Schouw van de bekende Kooijman & de Vries werf. Dit platbodem zeiljacht is in goede staat met een meer dan gezellig interieur met een paar traditionele Hindeloopen beschilderingen. Echt een geweldige boot van binnen, je wil nooit meer uit de kajuit. Verder heeft deze schouw stahoogte en een praktische indeling met het toilet in een gescheiden ruimte.

Meer weten? Mail ons op info@easysail.nl


Sparkman & Stephens: € 8.950,-

sparkman-stephens

Dit is een beetje een gevalletje apart….. vrij letterlijk. Het is vermoedelijk een Sparkman & Stephens klassiek zeiljacht uit het Engeland van voor de Tweede Wereldoorlog. Bouwjaar geschat ergens rond 1935. Het is een afbouw project. De huidige eigenaar heeft de romp compleet laten vernieuwen, de motor (inboard Volvo Penta 10PK diesel) laten reviseren en een zeer fraai nieuw interieur laten plaatsen. Alles in zeer goede en nette staat….. maar dus nog niet helemaal klaar. Wanneer ze wel afgebouwd is heb je met recht een van de mooiste jachten bij jou in de jachthaven. Het schip wordt compleet geleverd en mag op locatie afgebouwd worden (scheepskraan aanwezig). Dit schip staat op Jachtwerf en Bootcentrum it Stienfek te Ee.

Meer weten? Mail ons op info@easysail.nl


Vollenhovense Bol ‘Johanna’: € 32.500,-

vollenhovense-bol-vrouwe-johannaVanwege vernieuwing van de verhuurvloot kan de door Kooijman & de Vries gebouwde Vollenhovense Bol 850 ‘Vrouwe Johanna’ gekocht worden. Dit schip is de afgelopen jaren technisch zeer goed bijgehouden. Alles werkt zoals het hoort. Zeilen, mast, giek, stagen, vallen, blokken en zwaarden alles in prima staat. Van binnen stahoogte en alle comfort dat bij een traditioneel platbodem zeiljacht hoort. Kom kijken, ze ligt in het Friese Ee op je te wachten.


Eyghtene 24: € 7.950,- (Nieuwstaat!)

eygthene-24

Wie wil dit nou niet? Een meer dan goed zeilend jacht, van de bekende jachtontwerper Ron Holland, dat nagenoeg in nieuwstaat is voor een prijs van een ‘tweedehandsje’……… Echt deze Eygthene 24 is in TOPSTAAT. Ze is recent helemaal aangepakt en biedt naast haar regatta waardige zeileigenschappen een heerlijke dosis comfort. Precies zo’n boot waar je direct mee wegvaart, waar je overdag over het water mee knalt en ’s avonds lekker in de haven of op het anker geniet van het leven aan boord. Een SUPERBOOT!

Meer weten? Mail ons op info@easysail.nl


Navi Vlet CASCO: € 3.500,-

navi-vlet-700-casco

Heb jij 2 rechter handen (liefst meer) en zin om deze winter jouw eigenideale vlet in elkaar te zetten? Wij hebben de basis voor je staan. Een zeer goed professioneel gelast casco van een Navi Vlet 700. Hier is absoluut iets moois van te maken met het nodige geduld, vakmanschap en natuurlijk geld. Het casco is nieuw gebouwd, voorzien van een dubbele bodem en keihard. Iets voor jou? Kom kijken en doe een bod, we willen er wel vanaf inmiddels.

Meer weten? Mail ons op info@easysail.nl


Dawncraft Dandy 19: € 1.950,-

Zoek jij een no nonsense bootje om lekker mee rond te toeren, te vissen of gewoon gezellig op te kamperen?! Kan allemaal met deze grappige Dawncraft Dandy 19. Het is een ruim en door de trimaran romp ook een heel stabiel motorbootje.  Ze wordt compleet vaarklaar opgeleverd inclusief een goed lopende elektrisch gestarte 25PK sterke Evinrude 2takt BBM. Wat je zelden ziet in deze lengte is dat ze een gescheiden toiletruimte heeft, toch handig wanneer je aan het vissen bent met je maten…… toch?!

Meer weten? Mail ons op info@easysail.nl


Discovery Kimkieler: € 1.950,-

Voor weinig geld toch een echt zeiljacht met kimkielen zodat je er mee kunt droogvallen op de Waddenzee, dan moet je deze Discovery hebben. Een eigenlijk best wel goed zeilend kimkiel zeiljacht van Engelse makelij (dus stevig gebouwd). Dit zeiljacht wordt zeilklaar afgeleverd en met een goedlopende BBM, dus direct varen. Er zit uiteraard wel wat werk aan maar goed, wat wil je voor zo’n scherpe prijs. Stiekem is dit gewoon een werelddeal…… en zeg nou zelf, hoe cool is het om met je eigen boot de Waddenzee te gaan verkennen? Zeil naar Schiermonnikoog, naar Ameland, Vlieland of zelfs naar de Duitse eilanden, met deze Discovery kan het allemaal.

Meer weten? Mail ons op info@easysail.nl


Wegu Happy Racing (Klusboot): € 750,-

VERKOCHT!

Deze Wegu Happy Racing is een echte klusboot. Voor dit schip moet je veel geduld en een flinke dosis enthousiasme hebben. Op de motor na is ze wel tamelijk compleet en heeft ze bijna nieuwe zeilen (grootzeil, rolgenua), vandaar de ogenschijnlijk hoge prijs voor deze op dit moment niet zo mooie boot. OOk de mast en het tuig is eigenlijk hartstikke goed. De Wegu Happy Racing heeft stahoogte van voor naar achter en is van binnen super ruim. Hier is best een leuk zeiljacht van te maken en…… voor weinig geld. Kom kijken, ze ligt in Ee.

Meer weten? Mail ons op info@easysail.nl


Jouet 26 : € 2.450,- zo mee!

Zoek jij een goed zeilend zeiljacht met veel binnenruimte waarmee je ook op groot water kunt zeilen en waar je niet direct een ‘bank voor hoeft te beroven’…. HEBBES, deze Jouet 26 gaat jou HAPPY maken. OK, er zit wat werk aan en OK je zult wat zaken opnieuw moeten aanschaffen maar….. dan heb je ook wat. Deze Jouet 26 heeft een fraaie lijn, staat bekend om haar goede vaareigenschappen en je kunt er een paard in stallen, zo ruim van binnen. Zit werk aan, romp schilderen, interieur aanpakken, antifouling en hier en daar een lijntje vervangen. De Volvo Penta inboard diesel loopt goed. Een KOOPJE

Meer weten? Mail ons op info@easysail.nl